Základy magie

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Osud,

Zabývání se kouzly a obecně i magií má několik specifik, protože neexistuje jen jedna jediná magie, ale dělí se hned na několik druhů. Zajímavé je i samotné rozdělení, protože mimo to, že obecně magie pracuje s mnoha živly i předměty, myšlenkami, dělí se v základě na pět základních magií, kterými je se možno zabývat a ovládat je. Je pravdou, že většina čarodějů a čarodějek, soustředí své síly na jednu vybranou, postupem času ale mohou přejít na jiné, což se často děje s přechodem od bílé, základní magie k černé, té, se kterou je neradno si zahrávat. Je to cesta rovnou do pekel.

Bílá magie

Klasická bílá magie je takovým tím dobrým základem v oblasti magie kouzel. Zabývá se výhradně dobrými kouzly, přinášející obecně to dobré, probouzí lásku a něhu a také radí v případě problémů a potíží. Bílá magie také odvrací případné kletby a pomáhá lidem při jejich dosahování cílů a tak dále. Bílá magie se jasně pozná tak, že její kouzla nikomu a nikdy neubližují. Soustředí se pouze na to, aby vše dopadlo dobře, tak jak je žádáno. Do bílé magie patří nejen kouzla, ale také předvídání a věštění z koule, karet či čehokoli jiného. Bílá magie je ta, kterou se zabývají všichni začínající čarodějové a přináší obecné dobro.

Zelená magie

Jelikož oblast koření, bylinek a i zázračných lektvarů je také hodně obsáhlá, až nadměrná pro zařazení do nějaké jiné, proto má zelená magie svoji vlastní kategorii. Prakticky základem tohoto je pochopení síly země a užívání těchto přírodních sil ve prospěch sebe samé i svého okolí. Pozor na to, že zelená magie, ač pracuje výhradně s přírodními prostředky ku prospěchu, nikdy není zneužívána pro samotný prospěch někoho, komu by tato činnost mohla naopak uškodit. To již do zelené magie nepatří. Zelená magie je také hodně spojována se šamanismem, užívání mocných bylinek pro dobro a zejména léčení. V nadnesené formě se dá tvrdit, že vlastně taková lékárna, respektive léky jsou také zelenou magií, která pomůže vyléčit nemoci. Zde je ale důležité, aby produkty, které nemocný užívá, byly výhradně přírodního charakteru, bez zásahu mocné chemie průmyslové, což se asi jen tak nestane u lékárenských produktů.

Červená magie

Neboli také magie sexuální, která vychází ze síly prožitků rozkoše. Obecně se zaobírá krásnými pocity ze sexuální oblasti, ukájení se a přivolávání si dokonalých pocitů, naplno nezvření sexuální moci, zažehnání těch špatných a nedobrých pocitů. Patří sem jako jinak – tantrické techniky, dále i kundalíni jóga a taoistické sexuální techniky. Tuto magii využívají ve svůj prospěch sekty a šarlatáni, pro dosažení svého.

Černá magie

Sejít z cesty, by se dalo označit jako černá magie, tedy dát se na něco špatného, nedobrého a ve skutečnosti tomu tak i je, protože skutečnou pravdou je, že využívání moci ve svůj prospěch, ale především na úkor jiného neštěstí. Zlé duše se mohou radovat, že konečně nastalo to jejich „vládnutí“, ale pozor, veškeré konání v černé magii se také velice rychle může otočit proti jejímu vykonavateli, takže rozhodně žádné velké jásání není na místě, protože pokušitele může černá magie rázem zničit. A to může být i zkušený mág. Patří sem různá uřknutí, zaříkávání i uhranutí. Černá magie dokáže zabíjet a ovlivňovat ostatní na svoji stranu. Neradno si skutečně s černou magií zahrávat. Není to dobré pro žádnou stranu a ani pro mága, čaroděje samotného.

Šedá magie

Méně známou magií je šedá, která je kombinací bílé a černé magie. Protože bílá magie je jakoby základem, většinou zkušený kouzelník již umí ovládat více, zná kouzla a vyzná se v oboru, tak občas využije možnosti výhradně ve svůj prospěch tak, aby se mu podařilo, částečně i na úkor jiných prostě využít své moci ku prospěchu a třeba tím i někoho mírně využít. Šedou magii prakticky používají znalí mágové.


 

Co se dělo dříve a skutečně naše duše žije déle, než tělo a převtěluje se stále dokola a dokola tak, že máme za sebou minulé životy, ale nejspíš budeme dále žít v novém, dalším životě? Téma minulých životů je dost kontroverzní, co se týče diskuzí, protože existují zarytí odpůrci něčeho takového, kteří tvrdí, že jakmile člověk zemře, odejde s ním a tak zemře i duše a něco jako převtělování rozhodně neexistuje.

Vzhledem k polemice, jestli duše vůbec existuje, může se zdát otázka o její existenci až neuvěřitelná. Kritičtí lidé mají celkem problém duši popsat, natož ji dokázali nějak zvážit. Uchopit duši, nebo nějak změřit, to se jeví jako hodně absurdní pojem.

Očistný rituál se solí se hodí sice spíše na jaro, ale nikde není vyloučeno, že byste jej nemohli vyzkoušet i v jiném ročním období. Jen si pro tento rituál musíte zvolit tu správnou fázi měsíce. Nejlépe novoluní anebo měsíce, který je na úbytku.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Riana - andělské karty

Znamení Beran
Specializace Pomoc v obtížných životních situacích
Zaměření andělské karty, magie

Vaši strážní andělé Vás provázejí celým životem. Andělská věštba Vám prostřednictvím andělských karet umožní napojení na Vaše anděly, které tímto můžete tak požádat o pomoc a podporu. Díky andělské věštbě se dozvíte, jaké je Vaše životní poslání a jaký je Váš skutečný osud, s jehož výzvami Vám budou andělé pomáhat. 

Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64
Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64 Moje stránka, otázky a ohlasy

V období od 21. září do 29. září 2018 nastává Mabon. Další z keltských svátků, který si spojujeme s oslavou podzimní rovnodennosti. Období známe rovněž jako Dožínky, vinobraní, Alban Elfed nebo hostinu Avalonu.