Kdo byli druidové

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Filozofie,

Druidům se dařilo v době 400 let před naším letopočtem. Byli to tajemní kněží, kteří si užívali velké úcty. V té době se vyskytovali po celém evropském kontinentu. Šlo o Kelty, kteří byli indoevropským národem, šlo tedy o potomky, kteří se sem přistěhovali ze severní Indie.

Kde se vzali, tu se vzali? 

Přišli sem v hluboké minulosti, zhruba před dvěma tisíci lety, v několika vlnách s Germány, Slovany a jinými národy. Žili především ve střední Evropě, přesněji na území severně od Alp. Živili se především zemědělstvím. Keltských druidů si tehdy vážil celý starověký svět. Dokazuje to i to, že řečtí filozofové o nich říkali, že to jsou nejmoudřejší lidé na světě.

Jaké známe druidy

Keltských kněžích bylo několik skupin (ováté, bardové, brehoni, filli či ollamhové), nejvýše však byli druidové. Požívali ochrany i těch největších výsad, které byly vyhrazeny pouze nejvyšším panovníkům. Jejich znalosti byly ohromné. Kromě náboženských záležitostí to byli také královští rádcové, nejvyšší soudci, lékaři, léčitelé, přírodovědci i stavitelé. Díky svým znalostem dovedli předvídat budoucí děje. Jedním slovem dokázali zastavit i válečné tažení. Obvykle se dožívali vysokého věku. Výrazně vyššího než všichni ostatní, a to až dvoj nebo trojnásobně. Zcela jistě za to mohla jejich znalost fungování těla, dobrá výživa i léčitelské znalosti. Pozitivně se však na jejich věku jistě podepsalo i speciální tělesné a duševní cvičení, které prováděli. Dost se podobalo józe.

Jak se stát druidem? 

Druidové se o své vědění nedělily. Učili pouze vyvolené a jinak bylo vědění tajné. I proto své učení nikdy nezapisovali. Vše se předávalo pouze ústní formou. Keltové však písmo znali a užívali ho. Pokud se někdo ptal, odpovídali tajemně. Druidové si své žáky vybírali bez ohledu na původ i pohlaví. Učili se celý život. První stupeň mohl trvat i 20 let. Když dosáhl znalostí svého učitele, byl vysvěcen a vydal se na cestu k dalšímu kmeni, kde jej přijal nový učitel.

Co ještě o druidech nevíte

Druidové učili, že největším zázrakem na světě je život a že povinností lidí je chránit všechny živé tvory, k nimž řadili i rostliny a stromy. Neuznávali a nestavěli monumentální chrámy. Jejich stavby byly zasazeny do přírody. Podle jejich učení je lidská duše nesmrtelná. Po smrti přechází do dalšího těla. Druidové nikdy nebyli tyrané. Neužívali lidských, ani zvířecích obětí. Dodnes díky nim slavíme Pálení čarodějnic, Hromnice a třeba také i Dušičky.

Ke zlomení moci druidů došlo až díky Římanům (jejich věčným nepřátelům), kterým došlo, že jinak západní Evropu dobudou. Za své schopnosti pak byli druidové krutě pronásledováni.

Výzkumy prokázaly, že meditace podporuje pocit štěstí a pomáhá k úspěšnému životu.

Meditace tedy není rozmarem, ale důležitým prostředkem k tomu, jak si udržet a upevnit své zdraví a štěstí. Jejím cílem je především zklidnění, vyčištění hlavy a získání nadhledu. Někdy se do této kategorie řadí i rozumové přemítání nebo denní snění.

Je krásné snít a mít tajná přání, ale ještě lepší je, si je plnit. Přestaňte vzdychat a mávat rukou. Konec výmluv! Nikdy nebyla vhodnější doba pro plnění snů než nyní. Jste tu proto, abyste byli šťastní a prožili svůj život tak, jak chcete vy. Nebo se aspoň té představě, co nejvíce přiblížili.

Každý touží po osudové lásce, protože taková láska je plná emocí, vášně a bohužel i srdceryvného trápení. Naivně si totiž představují, že se jedná o ohromnou lásku, s níž zůstanou až po zbytek svého života. Ve skutečnosti jde především o lásku, která vám zamotá hlavu, převrátí život vzhůru nohama a vy si plně uvědomujete, že už nic nebude jako dřív. Je však osudová láska výhrou? Ti, kteří ji prožily by nejspíš jednohlasně řekli, ne pokaždé. Dá nám totiž na pamětnou a i po letech máme problém se z ní vymotat.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Katka - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Osud každého z nás je z části předurčen a s pomocí pokročilých věšteckých metod Vám mohu sdělit důležité životní události, které Vás čekají. Snažím se Vám vždy nejen sdělit budoucnost, ale také poradit s dalším rozhodováním, kdy Vám často až věštba sdělí důležité souvislosti a přivede Vás k jejich pochopení. 

Zašlete mi SMS ve tvaru ESO datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESO datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Na rozdíl od amuletu, který má za úkol chránit, talisman má nosit štěstí a posvětit přání. Energie talismanů přitahuje vše pozitivní, tedy lásku, štěstí, spokojenost, zdraví a úspěch.