Noční můry

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Komu by se alespoň jednou nezdála černá můra, byl by nejspíš vyhlášen za světového exota. Noční můry se jednou za čas zdají každému. Radost z nich však rozhodně nemáme. Nejvíce noční můry však trápí děti. Ptáte se proč? Co to vlastně noční můry jsou? A co je s nimi možné udělat? Čtěte dál, máme pro vás odpovědi na všechny tyto otázky.

Co je noční můra

Noční můra je vlastně špatný živý sen, který doprovází silné pocity strachu, hrůzy a úzkosti. Můra se objevuje v průběhu tzv. REM spánku, který obvykle probíhá v druhé fázi noci, jenž vás však ze snu vytrhne. Sen doprovází bušení srdce, rychlé kmitání očí ve spánku pod víčky, nebo skřípání zubů. Nejhorší pak je, když nás noční můry doprovází na každém kroku a trpíte jimi každou noc. Noční můry nepodceňujte, mnohdy se jedná o důležité sny, které se vás snaží na něco upozornit. Posílá nám je naše podvědomí, byť kolikrát v dosti komplikovaných kódech.

Nejčastější noční můry

K nejčastějším nočním můrám patří sny o mrtvých lidech, které jsou příznakem strachu z neznámého, ale rovněž jsou předzvěstí zdravotních problémů. Ani sny o přírodních katastrofách nepatří k těm neobvyklým. Zdají se, když je člověk nervózní, vystrašený, plný nejistoty. Velmi častou noční můrou, která se zdá hlavně “kravaťákům”, je prošvihnutí důležité schůzky. Takový sen vzniká jako důsledek dlouhodobého stresu, neustálého presu, kdy se dotyčný manažer anebo jiný úředník honí za těmi nejlepšími výsledky v prodeji.

Jak zatočit s nočními můrami?

Zkuste zjistit, proč vás trápí noční můry a proč se neustále vrací. Někdy je může způsobovat deprese, jinde chronická úzkost anebo panické stavy. Způsobit je může i špatný zážitek, stres, velké vedro anebo vypětí. Velmi častým viníkem je i těžké jídlo před spaním, přejedení se, spánek v teplém a vydýchané místnosti bez zatemnění, kdy na spícího svítí lampa anebo měsíc. Kolikrát za můru může jednoduše fakt, že toho za den bylo prostě moc. Příliš emocí, a to klidně i těch pozitivních. Pokud nechcete mít noční můru, naučte se spánkové hygieně, naučte se zdravě usínat, relaxujte, začněte meditovat (vyzkoušet můžete třeba jógu, čtení, pletení, horkou koupel, běh, poslouchejte své tělo a nakouknutí do snáře vám také neuškodí.

Symboly nosící štěstí jdou s lidmi snad od vzniku světa. Vždyť už i Eva měla u sebe pro štěstí jetelový čtyřlístek. Ve starověku si pak lidé uchovávali různé zuby a drápy zvířat, protože věřili, že do nich přejde jejich síla. Věříme jim i v 21. století, kdy žijeme ve světě plném techniky a lidé obvykle myslí víc než racionálně.

Oheň, odvěký významný symbol

Oheň, jeden z nejvýznamnějších živlů života, vždy patřil k významným symbolům, které nás doprovází snad od vzniku světa. Jde o jeden ze 4 prvků bez nichž bychom nemohli existovat.

Mandaly jsou v současnosti velice oblíbené a vyhledávané. Jejich příběh se však píše tisíce let, protože ty první, se objevují již v paleolitu. I když mandala, čili magický kruh, pochází ze sanskrtštiny, samotné mandaly se objevují po celém světě, v různých kulturách i v náboženstvích.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Věštkyně Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SNY datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru SNY datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Spokojený život je velmi úzce spojen s pocitem štěstí. Není nic špatného o sobě občas zapochybovat, horší na tom ale je, že procento nespokojených v poslední době přibývá. Čím to je? A co s udělat, aby váš život byl spokojený?