Karty tarotu

Článek na téma: Duchovní život, Horoskopy, Osud,

Věštba z tarotových karet je stará metoda předvídání budoucnosti a existuje na evropské půdě minimálně sedmé století, přičemž historie tarotových karet není přesně doložitelná a občas se předcházejí teorie, které původní informaci poněkud upravují.

Odkud a kdy?

A ani místo, odkud karty tarotu pochází, není jasně doložitelná. Někdy se tvrdí, že pochází z Egypta, jiná teorie zase tvrdí, že z blízkého východu od Arabů, a sem tam se objeví informace, že do Evropy přinesli taroty Křižáci při svých tažením. Při bádání původu těchto malebných karet se je možno setkat i s informací, že tarotové karty jsou původně cikánské, ale nikde nikdy nic podobného nebylo doloženo, je možno se prakticky jen domnívat.

Kde byly karty první?

Stejně jako místo, kde se poprvé objevily v Evropě. Někdo tvrdí, že na konci čtrnáctého století ve Francii, jiné prameny přesvědčují, že tomu bylo v polovině patnáctého století v Itálii a tak dále. Všeobecně se však uznává termín druhá polovina čtrnáctého století a to v Itálii, odkud se malebné karty rozšířily do celé Evropy.

Historie tarotových karet

Záhadou tak trochu je, proč jsou karty nepřímo na poloviny rozděleny na Velkou a Malou arkánu, přičemž Velká arkána obsahuje dvacet dva karet, Malá arkána karet padesát šest. Prý původně vznikla Velká arkána, Malá arkána až později ve středověku, což se možno vyčíst i z jednotlivých úkazů, jako jsou meče, poháry, mince a hole, každý z nich jakoby zastupoval někoho jiného a to meče rytíře, u pohárů jsou to kněží, mniši a duchovenstvo, dále mince jako obchodníci a obchod obecně a pak hole jako běžní rolníci.

Patnácté století jako první velké rozšíření tarotových karet

Důvod, proč se mnoho lidí a názorů shoduje v tom, že karty tarotu do Evropy přišly, či se dostaly v patnáctém století v Itálii, bylo, že v této době se v poměrně velkém počtu okreslovali a rozmnožovaly tak do dalších oblastí Evropy. A nejen na papír, ale i jiné materiály se karty tarotu kopírovali. Bylo to i dřevo, do které se ryly, nebo kovové rytiny a další.

Které jsou ty nejstarší?

Tarotové karty, které jsou obecně nejstarší, jsou uloženy v archivu Národní knihovny v Paříži a je to celkem sedmnáct karet z roku 1392. Přemalováváním a kopírování původních karet vzniklo několik různých vyobrazení, i dnes mají ilustrátoři práci s tím, vytvořit nové tarotové karty, protože je stále u tuto starou a populární metodu věštění budoucnosti zájem. Ať tomu někdo věří, nebo ne, karty se na evropské půdě vzkládají asi sedm století a stále jsou velice často vyhledávané.

Doba inkvizice

Asi nejhorší období pro karty tarotu je doba inkvizice, jež postupně na evropské půdě bohužel probíhala, protože se při ní takové karty ničili. Samozřejmě, že se lidé pokoušeli karty ukrývat, už jen proto, aby u nich nebyly nalezeny, ale přesto, pokud se našly, byly nemilosrdně zničeny, ostatně jako životy těch ubohých lidí. To, co se za těchto nepříjemných a dost krutých časů podařilo uchovat, pak zdobí obvykle muzea a národní knihovny ve velkých, hlavních městech.

Velká arkána

Karty tarotu se dělí na Velkou a Malou arkánu, kdy Velká obsahuje celkem dvacet dva karet, vatšina z nich má přímé vyobrazení nějaké osoby, jako je Blázen, Mág, Císař, ale i nehmotné věci jako je Síla, Spravedlnost, Mírnost, Smrt. Každá karta má své označení a výklad.

Význam karet

Při vykládání budoucnosti pak i záleží na spojitosti s jinými kartami, třeba i Malé arkány, která obsahuje celkem padesát šest karet, rozdělených do čtyř barev tarotu, jako jsou Poháry, jež představují emocionální stav, dále Mince, někdy zvané Pentakly nebo i Disky, ty představují fyzický a materiální stav. A dále Meče, ty vyjadřují psychický a intelektuální stav a poslední jsou Hole, občas zvaná Žezla, jež nabízí schopnosti, možnosti a kariéru.

Aromaterapii máme tendenci přiřazovat spíše k alternativnímu způsobu léčby, ve skutečnosti jde však o holistickou medicínu, která problémy člověka bere jaksi celostně. Vzhledem k odhaleným věděckým faktům si aromaterapii váží v klasické medicíně. Inu, vliv vůně na člověka je mocný.

Zabývání se kouzly a obecně i magií má několik specifik, protože neexistuje jen jedna jediná magie, ale dělí se hned na několik druhů. Zajímavé je i samotné rozdělení, protože mimo to, že obecně magie pracuje s mnoha živly i předměty, myšlenkami, dělí se v základě na pět základních magií, kterými je se možno zabývat a ovládat je. Je pravdou, že většina čarodějů a čarodějek, soustředí své síly na jednu vybranou, postupem času ale mohou přejít na jiné, což se často děje s přechodem od bílé, základní magie k černé, té, se kterou je neradno si zahrávat. Je to cesta rovnou do pekel.

Věřte nám, když řekneme slovo lykantropie, nemáme na mysli duševní nemoc, ale skutečný fakt, kdy se člověk mění vlka. K proměnám dochází nejčastěji po pokousání nebo škrábnutí podobným jedincem, ale jsou země, kde za touto proměnou stojí i kletba.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Riana - andělské karty

Znamení Beran
Specializace Pomoc v obtížných životních situacích
Zaměření andělské karty, magie

Vaši strážní andělé Vás provázejí celým životem. Andělská věštba Vám prostřednictvím andělských karet umožní napojení na Vaše anděly, které tímto můžete tak požádat o pomoc a podporu. Díky andělské věštbě se dozvíte, jaké je Vaše životní poslání a jaký je Váš skutečný osud, s jehož výzvami Vám budou andělé pomáhat. 

Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64
Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64 Moje stránka, otázky a ohlasy

Období Orla podle Mayského kalendáře nastává v době od 15. 11. do 27. 11. Jde o období dlouhé 13 dnů. Jde tedy o poloviční dobu, než jak tomu bývá u klasického horoskopu. Co toto období říká?