Oheň

Článek na téma: Astrologie, Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Oheň, odvěký významný symbol

Oheň, jeden z nejvýznamnějších živlů života, vždy patřil k významným symbolům, které nás doprovází snad od vzniku světa. Jde o jeden ze 4 prvků bez nichž bychom nemohli existovat.

Oheň lidé užívali k udržení tepla, později i k ochraně, světlu a úpravě pokrmů. Oheň figuruje i v celé řadě příslovcí, citátů i metaforách. Úzkou spojitost má i s láskou a samotným chováním člověka. Své místo našel i v astrologii, kde vede kroky berana, lva a střelce.

Ohnivá osobnost z pohledu astrologie

Osobnost zrozená v ohnivém znamení je od přírody zcela přirozeně sebevědomá, přímá, vášnivá, vůdčí, dynamická, energická, agresivní, plně intuitivní, rozumná, expresivní a plná lásky. Lidé s ohnivou duší se umí spontánně radovat, jsou z věcí nadšení, ale také i marniví, frustrovaní, žárliví i zklamaní. Oheň je výbušný, rozhodný i sebestředný. Lidé s ohnivou duší mají velký smysl pro umění, dobrodružství, inovativní věci a nové obzory. Jejich největším problémem je zvládnutí potřeb každodenního života, kterým se snaží vyhýbat a jejich emoce, které neumí moc ovládat. Jsou to totiž sobci, kteří mají sklon k bezohlednosti, netrpělivosti a pokud nedostanou to, co chtějí mohou být i zákeřní.

Oheň v tarotu

Avšak nejen v astrologii má oheň důležitou roli. Vůbec nejvíce je spjata s kartou z velké arkány Ďábel. Symbolika ohně v tarotu je spojena s vášní, transformací, dynamikou, pohybem, pokušením a energií.

Oheň v magii

Ve světě magie měl oheň vždy důležitou roli. Již v dávné minulosti měl hlavní roli v celé řadě ceremonií. Jen uvažte, pálení čarodějnic, Filipojakubská noc, oslavy konané na svatého Jána, Beltaine apod. Existuje ještě mnoho dalších tradičních slavností po celém světě, v jejichž rámci se oheň užívá.

Oheň se objevuje v mytologii po celém světě. Užívají jej k vyjadřování různých významů v Korei, Japonsku, v Číně, ale i v hinduismu, islámu, aztécké víře i ve starobylém Řecku.

 

Karmický vztah je zcela výjimečný. Dostane vás svou nepochopitelností a neuvěřitelností. I když pro všechny okolo je daný vztah od počátku předurčen k zániku, pro dotyčné je opředen ohromnou přitažlivostí, které nedokáží odolat a utápí se v něm po dlouhá léta bez naděje na osvobození.

Aromaterapii máme tendenci přiřazovat spíše k alternativnímu způsobu léčby, ve skutečnosti jde však o holistickou medicínu, která problémy člověka bere jaksi celostně. Vzhledem k odhaleným věděckým faktům si aromaterapii váží v klasické medicíně. Inu, vliv vůně na člověka je mocný.

Hrad Potštejn je majestátní dominantou stejnojmenného městečka i Divoké Orlice. Hrad je spojen s příběhem o odbojném rytíři Mikulášovi, který se svými kumpány ve 14. století trýznil okolí. Byl to loupežník v pravém slova smyslu. Dobýval také i okolní tvrze. Nedělal to pro nic za nic, byla to msta, s níž trestal lid za to, že jeho otec byl v Praze zabit.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Keltská oslava letního slunovratu oslavuje nejdelší den v roce. Jsou to slavnosti světla, harmonie, rovnováhy a plodnosti. Název Litha se objevil v osmém století a pochází z latinského “zúčtování času”. Spojeny jsou s celou řadou zvyklostí a rituálů, které po stovkách let v dnešní době opět ožívají.