Oheň

Článek na téma: Astrologie, Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Oheň, odvěký významný symbol

Oheň, jeden z nejvýznamnějších živlů života, vždy patřil k významným symbolům, které nás doprovází snad od vzniku světa. Jde o jeden ze 4 prvků bez nichž bychom nemohli existovat.

Oheň lidé užívali k udržení tepla, později i k ochraně, světlu a úpravě pokrmů. Oheň figuruje i v celé řadě příslovcí, citátů i metaforách. Úzkou spojitost má i s láskou a samotným chováním člověka. Své místo našel i v astrologii, kde vede kroky berana, lva a střelce.

Ohnivá osobnost z pohledu astrologie

Osobnost zrozená v ohnivém znamení je od přírody zcela přirozeně sebevědomá, přímá, vášnivá, vůdčí, dynamická, energická, agresivní, plně intuitivní, rozumná, expresivní a plná lásky. Lidé s ohnivou duší se umí spontánně radovat, jsou z věcí nadšení, ale také i marniví, frustrovaní, žárliví i zklamaní. Oheň je výbušný, rozhodný i sebestředný. Lidé s ohnivou duší mají velký smysl pro umění, dobrodružství, inovativní věci a nové obzory. Jejich největším problémem je zvládnutí potřeb každodenního života, kterým se snaží vyhýbat a jejich emoce, které neumí moc ovládat. Jsou to totiž sobci, kteří mají sklon k bezohlednosti, netrpělivosti a pokud nedostanou to, co chtějí mohou být i zákeřní.

Oheň v tarotu

Avšak nejen v astrologii má oheň důležitou roli. Vůbec nejvíce je spjata s kartou z velké arkány Ďábel. Symbolika ohně v tarotu je spojena s vášní, transformací, dynamikou, pohybem, pokušením a energií.

Oheň v magii

Ve světě magie měl oheň vždy důležitou roli. Již v dávné minulosti měl hlavní roli v celé řadě ceremonií. Jen uvažte, pálení čarodějnic, Filipojakubská noc, oslavy konané na svatého Jána, Beltaine apod. Existuje ještě mnoho dalších tradičních slavností po celém světě, v jejichž rámci se oheň užívá.

Oheň se objevuje v mytologii po celém světě. Užívají jej k vyjadřování různých významů v Korei, Japonsku, v Číně, ale i v hinduismu, islámu, aztécké víře i ve starobylém Řecku.

 

Za věštkyni všech věštkyň je považována Sibyla, biblická královna ze Sáby, čili Sibyla Kumská, realita je však, jak už tomu bývá, trochu jiná. Ve skutečnosti totiž nebyla Sibyla pouze jedna, ale bylo jich minimálně 10 a podle některých zdrojů dokonce 12. Všechny to byly pravé Sibyly, jež byly zasvěceny bohu Apollónovi.

Kyvadlo patří k těm nejstarším metodám věštění vůbec. Historikové dodnes netuší, kdy a kde se vlastně tato technika vzala. Dodnes však patří k těm nejoblíbenějším.

Keltská oslava letního slunovratu oslavuje nejdelší den v roce. Jsou to slavnosti světla, harmonie, rovnováhy a plodnosti. Název Litha se objevil v osmém století a pochází z latinského “zúčtování času”. Spojeny jsou s celou řadou zvyklostí a rituálů, které po stovkách let v dnešní době opět ožívají.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Riana - andělské karty

Znamení Beran
Specializace Pomoc v obtížných životních situacích
Zaměření andělské karty, magie

Vaši strážní andělé Vás provázejí celým životem. Andělská věštba Vám prostřednictvím andělských karet umožní napojení na Vaše anděly, které tímto můžete tak požádat o pomoc a podporu. Díky andělské věštbě se dozvíte, jaké je Vaše životní poslání a jaký je Váš skutečný osud, s jehož výzvami Vám budou andělé pomáhat. 

Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64
Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64 Moje stránka, otázky a ohlasy

Rádi byste poodhalili roušku své budoucnosti? Chcete znát jasně a stručně odpovědi na otázky položené ve stylu ano, ne? I když vám mnohé věštecké metody tuto možnost odmítne, kyvadlo je tolik oblíbené pro svou jednoduchost a fakt, že vám takto stručně na vaše otázky odpoví.