Lucidní sny

Článek na téma: Duchovní život, Duchovní mystika, Osud,

Když spíme, sníme. Ne vždy se nám však zdá to, co by se nám líbilo. Často to jsou i pěkné noční můry. Přecházeli jste to, protože jste si mysleli, že s tím nejde nic udělat? Zapomeňte na to, co jste si doposud mysleli, že víte o spánku, protože všechno je jinak. I když se vám to může zdát neuvěřitelné, své sny můžete ovládat. A není to žádná novinka, tzv. lucidní snění totiž znali již staří Egypťané.

Co je lucidní snění?

Lucidní snění dokázal poprvé pojmenovat a vysvětlit nizozemský psychiatr Fredrik Eeden, který světu odhalil, že i během spánku můžete mít jistou míru kontroly nad tím, co se děje. Jde vesměs o uvědomění spícího, že to, co se mu zdá, není realita, ale pouhý sen. Jedná se o povšimnutí si některých absurdností anebo prostého uvědomění, že jsou ve snu. A není to vše, povědomí vám dává i možnost své sny také ovlivnit. Pokud se naučíte ovládat své podvědomí, můžete popustit uzdu své fantaziie a snít o tom, co byste chtěli. Díky lucidnímu snění se vám také může podařit překonat i své psychické problémy, traumata, obavy, fóbie anebo opakující se noční můry. Lucidní snění můžete využít i kreativním způsobem a ve snu třeba skládat hudbu nebo vymýšlet příběhy, řešit různé technické problémy anebo hledat nápady pro následnou realizaci svých uměleckých děl. Lucidní snění je pro každého.

Kdo může lucidně snít?

I když jsme v jednadvacátém století, vědci si stále nejsou přesně jisti, co se děje v naší mysli, když lucidně sníme. Podle některých jde o umění, které jsme schopni vystavět uprostřed našich snů.

Jak mít lucidní sen?

Chcete mít také lucidní sny a nevíte, jak na to? Zkuste to takto:

  • Zaveďte se deník snů, do něhož si každý den zapíšete alespoň jeden sen, který se vám tu noc zdál.

  • Čtěte si svůj deník snů a snažte se v něm najít opakující se situace anebo prožitky. N základě těchto prožitků jste později schopni rozeznat, zda sníte, či nikoli.

  • I v průběhu dne provádějte kontrolu bdění. Přečtěte si stránku nějakého textu a podívejte se na hodiny, následně odvraťte zrak jinam, abyste se následně vrátili k textu a hodinám. Proč? Ve snu je čas i text rozostřený, nesmyslný anebo se mezi jednotlivými kontrolami liší. Vyzkoušet můžete i sledování rukou a chodidel, což je ve snu takřka nemožné a když, tak je vidíte rozmazaně. A poslední test, který vám může pomoci rozeznat realitu je nos chytněte si ho, zavřete ústa a všimněte si, zda i přes tyto skutečnosti dýcháte...Techniku ověřování reality provádějte několikrát denně, a to i před každým spánkem.

  • Pakliže se vzbudíte, zapište si sen a opět se snažte usnout. Představte si, že jste opět uprostřed snu a vybavte si nějakou známku snění anebo proveďte zkoušku reality.

  • Místo akustického budíku zkuste užívat světelný. Tento budík vás nemá budit, ale má navozovat lucidní snění.

  • Meditujte.

Třetí oko je fenoménem, který známe i jako šestý smysl. Pod třetím okem se skrývá i šestá čakra, která úzce souvisí s vůlí, moudrostí, myšlením, vnitřním dialogem, intuicí, vnitřním viděním a psychickou energií. Obvykle je zobrazována v místě mezi obočím. Je to znak naší duševní síly, intuice, telepatie a jasnozřivosti.

Sny nás posouvají dopředu. Potřebujeme je, abychom měli důvod, proč žít. Jejich dosažení nás plní ohromnou eufórií, radostí a štěstím. Působí na naše sebevědomí, a proto je důležité, abyste je nevzdávali, aniž byste se o jejich docílení vůbec pokusili.

I-ťing je u nás prezentována jako tajuplná věštecká metoda, ve skutečnosti se však jedná o nejstarší zachovaný text s filozofickým zaměřením, který pochází z druhého tisíciletí před naším letopočtem. Jde o tzv. Knihu proměn. V jejíž hlavní části najdete na 64 obrazců složených z 6 čar, jež představují celkem 64 rozličných archetypálních situací.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru PORADNA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Karmický vztah je zcela výjimečný. Dostane vás svou nepochopitelností a neuvěřitelností. I když pro všechny okolo je daný vztah od počátku předurčen k zániku, pro dotyčné je opředen ohromnou přitažlivostí, které nedokáží odolat a utápí se v něm po dlouhá léta bez naděje na osvobození.