Meditace

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Meditace je způsob relaxace, která probíhá při určitém stavu vědomí. V jejím rámci pak dochází k tréninku mysli. V minulosti byla meditace úzce spjata s náboženstvím, v jehož rámci byla rovněž i praktikována. Za meditaci je totiž možné označit i klasické a tolik nám známé modlení. Meditace probíhá napříč všemi vírami a vždy má podobu nějakého duchovního cvičení, které vyžaduje vaši plnou pozornost a koncentraci.

Co je meditace?

Meditace představuje techniku, která má očistit vaši mysl, dopřát jí odpočinek, zbavit ji stresu. Mysl při meditaci ztichne, pozvolna se zklidní a pohrouží se do svého vlastního vnitřního světa. Technika čisty mysli napomáhá zbavit se svých vlastních předsudků a otvírá mysl, aby byla schopna vidět jasně a otevřeně. Cílem meditování je dosáhnout míru, pocitu štěstí a blaha. Aby meditace mohla proběhnout efektivně, potřebujete k němu příhodné místo, kde budete mít dostatek prostoru a příslib toho, že nebudete nikterak rušeni.

Meditace a její blaho pro duši i tělo

Meditacím se věnovala celá řada vědeckých odborníků, jež chtěla poodhalit roušku tajemství tohoto zajímavého procesu, pro nějž mají slabost lidé na celém světě. Neurologové zjistili, že při meditacích dochází k aktivaci parasympatické nervové soustavy. Meditace odbourává stres a napomáhá řešit chronické onemocnění. MRI a EEG odhalili, že při meditaci mozek jinak funguje. Změna v chování v mozku zůstává ještě i po pravidelné meditaci. Meditace je skvělým nástrojem duševní hygieny, zklidňuje a bystří mysl, zlepšuje schopnost soustředit se, podporuje vnitřní sílu sebeuzdravení, zlepšuje jasnost vnímání, rozvíjí to dovednosti, přirozený talent dodává to energii, podporuje to pocit štěstí a omlazuje. Dobře vedená meditace vede k získání konečné rovnováhy a stability. Je jen na vás, jakou metodu meditace zvolíte.

Zabývání se kouzly a obecně i magií má několik specifik, protože neexistuje jen jedna jediná magie, ale dělí se hned na několik druhů. Zajímavé je i samotné rozdělení, protože mimo to, že obecně magie pracuje s mnoha živly i předměty, myšlenkami, dělí se v základě na pět základních magií, kterými je se možno zabývat a ovládat je. Je pravdou, že většina čarodějů a čarodějek, soustředí své síly na jednu vybranou, postupem času ale mohou přejít na jiné, což se často děje s přechodem od bílé, základní magie k černé, té, se kterou je neradno si zahrávat. Je to cesta rovnou do pekel.

Když jsme u těch svátků jídla a také změně čínského horoskopu, kdy se vlády ujme prase, možná by vás zajímalo, jak to s tradicemi a svátky mají v jiných zemích. Doslova legendární je třeba posvátná kráva, které se prý ani prstíčkem nesmíte dotknout. Je tomu však skutečně tak? A kde ji najdeme a proč tomu tak je?

Osud, co je vlastně osud? Touto myšlenkou se zabývali filozofové i různí představitelé víry. Uvažují o něm i sami lidé. Existuje? Jaký je a jde nějakým způsobem změnit? S otázkou na svou budoucnost a osud se také obrací na věštce i kartáře.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Věštkyně Lenka - Horoskop na tento rok

Znamení Vodnář
Specializace Magie, tarot, hvězdy, kyvadlo
Zaměření Osobní horoskop na celý rok

Osobní horoskop Vám prozradí důležité události a podstatné okamžiky, které pro vás osud připravil pro další měsíce v tomto, pro mnohé z Vás i obtížném, roce. Zajímá Vás, zda se situace v příštích měsících zlepší a jaký je v tomto směru Váš horoskop?  Říká se, že štěstí přeje připraveným, buďte i Vy díky osobnímu horoskopu připraveni na svoji budoucnost a Váš život se stane jednodušším.   

Zašlete mi SMS ve tvaru RADIT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru RADIT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy